ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Actie voor het goede doel met oldtimers in Laren mist nog één ding: de oldtimers | NH Gooi

Actie voor het goede doel met oldtimers in Laren mist nog één ding: de oldtimers

  • Maandag 26 augustus om 15:10 | bijgewerkt: dinsdag 27 augustus om 09:24 uur
  • Sjoerd Stoop

De Rotaryclub van Laren en Blaricum gaat komende zondag met oldtimers rijden om geld op te halen voor het goede doel, maar zoekt nog dringend naar iets heel belangrijks: oldtimers. "Het evenement kan op het laatste moment doorgaan dus we hebben de oldtimers nog hard nodig", zegt Ton Cieraad van de organisatie. 

Oldtimer
Oldtimer|Adobe Stock

Met de oldtimer-meerijdag kunnen liefhebbers van de oude auto's komend weekend een rondje meerijden met de eigenaar van zo'n klassieker. Daarvoor moet wel betaald worden: een ritje van zo'n twintig minuten kost vijftien euro. Dat geld gaat geheel naar het goede doel. 

Het plan om met oldtimers geld op te halen voor het goede doel borrelde al langer, maar komt nu op het laatste moment van de grond. "Het was een buitenkansje", zegt Ton Cieraad. "Doordat er zondag iets wegvalt op de agenda, kunnen we nu een vergunning krijgen en de dag door laten gaan. Maar we hebben dus wel wat hulp nodig." 

Rondje door de regio

De Rotary zoekt daarom mensen met een klassieke auto. Je zou denken dat dat in Laren en Blaricum niet heel moeilijk is. "Maar veel mensen zijn nog op vakantie, helaas", zegt Cieraad. "Er zijn vast mensen die er normaal gesproken al met hun oldtimer op uit trekken om een rondje te rijden door de regio en dat dan nu voor het goede doel willen doen." 

Met de oldtimer-meerijdag wordt geld op gehaald voor het regionale goede doel, de Rollybus. De Rollybus vervoert mensen die gebonden zijn aan een rolstoel en daardoor niet met het normale openbaar vervoer kunnen reizen. "De Rollybus draait volledig op vrijwilligers en mist broodnodige subsidies van gemeentes. Sommige bussen zijn zo verouderd dat ze niet langer te gebruiken zijn. We willen graag helpen zodat ze dat werk voort kunnen zetten."